Trey Murphy možná nestihne začátek nového ročníku NBA

04. 10. 2024, 12:00 » Informace z klubů - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Basketbalisté New Orleans se budou muset v přípravných zápasech obejít bez Treye Murphyho, který si v tréninkovém kempu poranil pravý hamstring.

Vyšetření magnetickou rezonancí ve čtvrtek potvrdilo natažený zadní stehenní sval - zranění jenž bude přibližně za tři týdny opět přehodnoceno, ale to už odstartuje nová sezóna, kde bude 24leté křídlo Pelicans s velkou pravděpodobností chybět.

Načasování tohoto zranění je pro Murphyho nešťastné, neboť má do 21. října nárok na prodloužení nováčkovské smlouvy. Pro klub to v přípravě znamená, že se musí obejít bez skvělého střelce, který měl v minulé sezóně v 57 utkáních průměry 14,8 bodu, 4,9 doskoku, 2,2 asistence.

New Orleans odstartuje sezónu proti Chicagu a do konce října je čeká dalších pět zápasů. Rodák z Durhamu v Severní Karolíně si v posledním roce smlouvy vydělá 5,2 milionu dolarů a pokud by neprodloužil kontrakt, tak se stane příští rok omezeným volným hráčem (RFA).

The #Pelicans announced today that forward Trey Murphy III has been diagnosed with a right hamstring strain.

An MRI taken today confirmed the injury, which occurred during yesterday evening’s practice. He will be re-examined in approximately three weeks. pic.twitter.com/eYjFdGOmhL

— New Orleans Pelicans (@PelicansNBA) October 3, 2024