Zkušený Reggie Jackson má namířeno do Philadelphie

24. 07. 2024, 09:00 » Přestupy - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Reggie Jackson byl nedávno vyměněn z Denveru do Charlotte, ale v dresu Hornets hrát nebude, protože se dohodl na vykoupení ze smlouva a coby volný hráč přestoupí do Philadelphie, kde pro něj nachystali roční smlouvu.

34letý rozehrávač ale musí nejprve projít tzv. "waiverem", což mu ovšem nebránilo domluvit se na angažmá s Philadelphií.

Jackson podstoupí proces jako Russell Westbrook, který nechal 1,7 mil. dolarů Utahu, aby mohl přestoupit do Denveru. Rodák z Itálie měl ovšem větší smlouvu, když v červnu uplatnil hráčskou opci ve výši 5,3 mil. dolarů a následně byl z Colorada v rámci úspor vyměněn.

Reggie Jackson
REGGIE JACKSON (PHI)
Guard
Kariérní statistiky - Průměry
GP: 853 | PTS: 12.55 | AST: 4.17
BS: 0.13 | REB: 2.84 | STL: 0.68
Zatím nevíme, na jaké částce se Jackson za vykoupení ze smlouvy s Charlotte domluvil - oba hráči by měli v nové působišti podepsat smlouvy v rámci veteránského minima (přibližně 3,3 mil. dolarů). Westbrook má v týmu Nuggets nahradit právě Jacksona, který přichází do nově se tvořícího týmu Philadelphie.

U Sixers zůstala pouze osa týmu tvořená Embiidem, Maxeym a Oubrem - zbytek doplní volní hráči, nově draftovaní mladíci a zkušení veteráni, jako jsou Lowry, Gordon nebo Drummond. Největším příchodem je ale Paul George, od kterého si fanoušci slibují, že je spolu s Joelem Embiidem dotáhne do finále NBA.

First look at Reggie Jackson in a #Sixers uniform 👀 (via @Sixersadvisory) pic.twitter.com/BStBoyPndb

— Philly Sixers Galaxy (@sixers_galaxy) July 23, 2024