Velká posila za malé peníze. Trent míří za Lillardem do Milwaukee

17. 07. 2024, 09:00 » Přestupy - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Milwaukee chtělo být na přestupním trhu aktivní, ale nepodařilo se vyměnit Brooka Lopeze a Malik Beasley odešel do Detroitu. Na ztrátu vynikajícího střelce ovšem reagovali Bucks náramně, když se jim podařilo přivést z trhu volných hráčů velkou rybu.

Velkou posilo se stal Gary Trent Jr., jehož příchod oznámili Adrianu Wojnarowskimu jeho agenti Rich Paul a Lucas Newton.

Jelikož nemají Bucks prostor pod platovým stropem a o tzv. "sign-and-trade" výměnu se nejedná, tak lze předpokládat, že 25letý střelec odehraje příští sezónu pouze se smlouvou s minimálním platem - rodák z Columbusu přitom od Toronta požadoval kontrakt s roční hodnotou mezi 20-25 mil. dolary!

S odstupem času bylo jasné, že mu takovou smlouvu asi nikdo nedá a Trent dal nakonec přednost týmu s ambicemi na titul, který vede jeho bývalý spoluhráč z Portlandu, Damian Lillard, což určitě sehrálo v jeho rozhodování velkou roli. Milwaukee tak získává hráče s průměrem 15 bodu na zápas, který výrazně zkvalitní jejich útok.

Gary Trent Jr. reportedly turned down multiple offers from other teams, which were willing to offer him multi-year mid-level contracts, and decided to sign with Milwaukee for the minimum to reunite with Damian Lillard, per @BlakeMurphyODC

“In the end, he opted to reunite with… pic.twitter.com/s51h45AxG1

— NBACentral (@TheDunkCentral) July 17, 2024

Trent měl na stole několik dalších nabídek za větší peníze - údajně se o něj zajímali také Los Angeles Lakers, ale on nakonec přednost Milwaukee.

Jakmile bude tento podpis oficiálně oznámen, tak budou mít Bucks podepsáno 14 hráčů se standartním kontraktem a Andreho Jacksona Jr. s částečně zaručenou smlouvou. Novou posilou celku z Wisconsinu se stal už dříve také 32letý rozehrávač, Delon Wright.

Toronto plánovalo nabídnout Trentovi smlouvu, ve které by si vydělal okolo 15 milionů ročně, ale k formální nabídce prý nikdy nedošlo. Místo toho Raptors draftovali podobně nadaného střelce, Ja'Kobe Waltera a uplatnili opci pro Bruce Browna. Více času také chtějí věnovat rozvoji loňského nováčka, Gradeyho Dicka.