Sixers získali velkou hvězdu. Do Philadelphie přestupuje Paul George!

01. 07. 2024, 13:00 » Přestupy - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Vedení Philadelphie se dohodlo s Paulem Georgem na maximální smlouvě. 34leté křídlo se po sedmiletém angažmá v Západní konferenci stěhuje zpět na východ Spojených států, kde si v dresu 76ers v následujících čtyřech letech vydělá 212 milionů dolarů!

George se během jednání setkal v Kalifornii s Darylem Moreym, Eltonem Brandem a bývalou klubovou legendou Juliusem Ervingem, aby společně projednali podmínky nové smlouvy.

Sixers mu nakonec nabídli také čtvrtý rok smlouvy v podobě hráčské opce, což bylo něco, co Clippers s tříletým návrhem neustále odmítali. "Philla" potřebovala nějak reagovat na posílení New Yorku, a proto přivádí k Embiidovi hvězdného parťáka. V nově se tvořícím týmu má místo jisté ještě Tyrese Maxey a smlouvu prodloužil také Kelly Oubre Jr..

BREAKING: Paul George has agreed on a four-year, $212M deal with the Sixers, per @wojespn

PG, Embiid & Maxey teaming up in Philly 🔥 pic.twitter.com/53TFK8efcM

— Bleacher Report (@BleacherReport) July 1, 2024

Clippers získali George v roce 2019, kdy za něj dali Oklahomě několik výběrů v prvním kole draftu a především Shaie Gilgeous-Alexandera, který vyrostl v budoucí hvězdu ligy. "PG13" si během pěti sezón vysloužil tři nominace do All-Star s v průměru zapsal 23,0 bodu, 6,0 doskoku a 4,5 asistence, ale výraznějších týmového úspěchu v Los Angeles nedosáhl.

76ers dnes v noci oznámili z trhu volných hráčů také příchod rezervního centra Andre Drummond a zkušeného střelce Erica Gordona. Clippers reagovali na odchod George podpisem Derricka Jonese Jr. a Kevina Portera Jr.