Zajímavosti, novinky a spekulace z NBA: 25.06.2024

25. 06. 2024, 10:30 » Informace z klubů - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Připravili jsme pro vás několik krátkých zpráv z nejslavnější basketbalové ligy světa, kde se vše připravuje k středečnímu draftu.

CHI - Chicago zůstává aktivní a snaží se vyměnit Zacha LaVina. Ze hry už údajně vypadl Utah a Philadelphie, která by si ho vzala za podmínku, že by spolu s ním přestoupil také Alex Caruso, což trejdem do Oklahomy samozřejmě padlo.

Nejpravděpodobněji se jeví výměna do Sacramenta, kterou ale zkomplikovala dohoda s Malikem Monkem o prodloužení smlouvy. Chicagu by se prý líbil Kevin Huerter, tak uvidíme. Další čerstvém zprávy z tábora Bulls uvádějí, že vedení prodloužilo třináctimilionovou kvalifikační nabídku na Patricka Williamse, čímž se 22letý forvard stal omezeným volným hráčem (RFA).

The Kings maintain a level of interest in Zach LaVine, but they would require the Bulls to throw in assets to make it happen, per @sam_amick/@anthonyVslater (https://t.co/AGUHuUNXnz).

Sacramento can reach the needed salary in a LaVine deal with Harrison Barnes and Kevin Huerter. pic.twitter.com/1b00YjES80

— Evan Sidery (@esidery) June 24, 2024

MIL Aktivní na trhu je také Milwaukee, které se snaží vyjednat výměnu 23. draftové pozice a spolu s ní nabízí k přestupu údajně také Brooka Lopeze, Bobbyho Portise a Pata Connaughtona. Bucks tím chtějí oživit svou soupisku.

WAS - Landry Shamet přitahuje zájem několika týmů. O 27leté střelce se údajně zajímá Dallas, Lakers, Clippers, Toronto, Utah a Orlando. Ve Washingtonu je na pozoru tradičně také Kyle Kuzma a v předchozím přestupovém období byl zájem také o Tyuse Jonese.

BKN - Brooklyn stále registruje zájem o Mikala Bridgese (Houston, New York a nejnověji také Utah). Jazz by mohli mít dobrou pozici, jelikož mají k trejdu připraveny dobré hráče (John Collins / Jordan Clarkson) a spoustu draftových voleb, včetně letošního čísla 10, 29, 32.

PHI - Všichni čekají co provede Philadelphie. Daryl Morey se zřejmě pokusí v následujících dnech získat Jimmyho Butlera a dále se všechno bude odvíjet od trhu volných hráčů, kde mají Sixers políčeno na hvězdného Paula George a další, ale zároveň by mohli ztratit Buddyho Hielda.