LeBron James podle všeho odmítne hráčskou opci. Co bude dál?

24. 06. 2024, 13:30 » Novinky - Autor: Jan Petružálek


(zdroj: Nbasket.cz)
Podle deníku Los Angeles Times se všeobecně očekává, že LeBron James odmítne svou hráčskou opci na rok 2024/25 v hodnotě 51,4 mil. dolarů a stane se tak neomezeně volným hráčem.

Čtyřnásobný nejužitečnější hráč soutěže má 29. června konečný termín, do kdy se musí rozhodnout. Informace proto není překvapivá.

Jamesův agent Rich Paul ze společnosti Klutch Sports tuto zprávu o úmyslu svého dlouholetého přítele a klienta neopatrně pustil ven na konci minulého měsíce v pořadu TNT Sports.

James, nejlepší střelec NBA všech dob, však podle všeho preferuje znovu podepsat s Lakers . Vzhledem k pravidlu o počtu hráčů nad 38 let bude mít LeBron nárok na maximálně tříletou smlouvu, ačkoliv si ani sám není jistý, zda chce hrát ještě tak dlouho.

Ve své 21. sezóně James odehrál 71 zápasů, ve kterých průměroval 25,7 bodu, 7,3 doskoku a 8,3 asistence na zápas. Svoji střeleckou úspěšnost vytáhl na 54 % z pole, trojky 41 % a trestné hody 75 %. Při prohře Lakers v prvním kole play off s Denverem měl průměry 27,8 bodu, 6,8 doskoku a 8,8 asistence.

James v minulé sezóně prodloužil svůj vlastní rekord NBA, když byl již podvacáté zvolen do All-NBA týmu a rovněž podvacáté si zahrál utkání All-Star. A jen tak mimochodem jako první hráč v dějinách pokořil hranici 40.000 bodů v základní části.

Uvidíme, jakým stylem se bude v nové sezóně prezentovat týmu pod vedením nového hlavního kouče J.J. Redick. Budou tohoto mladého a nezkušeného kouče respektovat hvězdy Lakers?