Indiana se blíží k dohodě s Pascalem Siakamem

19. 06. 2024, 09:30 » Informace z klubů - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Zdroje z Indianapolis hlásí, že je Pascal Siakam blízko podepsání dlouhodobé smlouvy.

Podle nových pravidel kolektivní smlouvy, které právě vstoupilo v platnost, mohou kluby po skončení finále začít jednat se svými volnými hráči - předtím museli čekat až do 30. června.

30letý Siakam byl v lednu vyměnně do Indiany z Toronta a byl důležitou součástí úspěšného tažení Pacers v play off. Ve 41 odehraných utkáních měl po přestupu z Kanady průměr 21,3 bodu, 7,8 doskoku a 3,7 asistence na zápas.

Ve vyřazovacích bojích pak pomohl šampión z roku 2019 svému novému týmu k největšímu úspěchu za posledních 10 let - postupu do konferenčního finále, kde ale byl nad jejich síly letošní nejlepší tým NBA. Podmínky jeho nového kontraktu zatím nejsou známé, ale maximální smlouva by mohla mít hodnotu přibližně 189,5 mil. dolarů za čtyři roky nebo 245,3 mil. dolarů za pět let.

Pascal Siakam is expected to stay in Indiana and sign a long-term extension with the Pacers 🔥 pic.twitter.com/GsjMVBMC4j

— GiveMeSport (@GiveMeSport) June 19, 2024

Oficiálně může být jeho smlouva dokončena až půl roku po přestupu, což by bylo v červenci, ale rodákovi z Kamerunu nemůže nikdo v lize nabídnout více peněz, proto se na sto procent předpokládá, že zůstane v Indianě. Navíc když se v týmu Pacers skvěle sehrál a uspěl také v play off.

Vzhledem k tomu, že rozběhne maximální kontrakt také pro Tyrese Haliburtona, tak nebude mít Indiana velký finanční prostor na trhu volných hráčů, kde by mohla letos šetřit, a proto by mohla v příštích dnech ztratit Obiho Toppina, Jalena Smithe nebo T.J. McConnella.