Přestupové spekulace: Vrátí se do Philadelphie Jimmy Butler?

29. 05. 2024, 13:00 » Spekulace - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Zástupci Sixers mají v nadcházejícím přestupním období obrovské finanční prostředky pro výměny či nákupy hvězdných hráčů. Ve Philadelphii je totiž pod smlouvou pouze Joel Embiid, pro Tyrese Maxeyho se nový kontrakt teprve chystá.

Za hlavní cíl všech posil je všeobecně považovaný Paul George, pokud ale odmítne 48,8milionovou opci a stane se volným hráčem. Uvidíme, jakou mu Clippers následně nabídnou smlouvu nebo jestli se nepohlídnou po levnějším hráči.

Podle posledních zpráv uvažuje vedení 76ers také nad návratem Jimmyho Butlera, pokud se s Heat nedohodne na prodloužení smlouvy. 35leté křídlo má ovšem stále v Miami platnou smlouvu (příští rok si vydělá stejně jako George a pro sezonu 2025/26 má opci ve výši 52,2 mil. dolarů).

Butler prý usiluje o dvouleté maximální prodloužení za 113 milionů dolarů, ve kterém by svou opci odmítl, aby získal další rok garantovaného platu. A takové podmínky jsou mu ochotni ve Philadelphii splnit, pokud požádá Heat o výměnu.

The #Sixers “are prepared” to give Jimmy Butler a max contract this offseason should extension talks with Miami fall apart — leading to Butler requesting a trade, per @PompeyOnSixers .

“It’s no secret that the 76ers are closely monitoring Jimmy Butler’s contract situation with… pic.twitter.com/LVf6UfFKLx

— Philly Sixers Galaxy (@sixers_galaxy) May 28, 2024

„Z naší strany jde o velké rozhodnutí, protože jde o velké peníze a nemáte záruku, že odehraje celou sezónu bez zranění,“ řekl Pat Riley během každoroční posezónní tiskové konferenci. Rodák z Houstonu neodehrál během svého angažmá na Floridě více jak 64 utkání a letos chyběl v play off kvůli problémům s kolenem.

Pokud ale hraje, tak je jeho přínos obrovský, což jsme mohli sledovat minulý rok ve finále s Denverem a během covidového období na Floridě. „Miami mě skvěle přijalo, cítím se zde opravdu dobře. Nerad bych někam odcházel,“ řekl Jimmy v jednom rozhovoru a uvedl v něm také, že preferuje ukončit kariéru v Miami.

Proto zatím nenasvědčuje nic tomu, že by měl být v létě vyměněn. Sixers mají stále pocit viny, když ho před pěti lety vytrejdovali právě na Floridu. Daryl Morey bude mít na trhu volných hráčů k dispozici okolo 65 milionů dolarů a k případným výměnách pět výběrů v prvním kole draftu.

Sixers mají být nejaktivnějším týmem na přestupním trhu - kromě George a Butlera jsou spojování také s hvězdným LeBronem Jamesem, OG Anunobym, Zachem LaVinem nebo Brandonem Ingramem.