Hvězda v problémech, Anthony Edwards čelí obvinění z napadení

27. 04. 2023, 18:00 » Informace z klubů - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Minnesota vypadla z play off, když podlehla v prvním kole favorizovanému Denveru 1-4 na zápasy. Hvězdou na straně poražených byl Anthony Edwards , který ovšem neunesl porážku a čelí obvinění z napadení. Co se v Denveru po skončení pátého utkání odehrálo?

Edwards běžel po závěrečném klaksonu do šatny. V tunelu se ale střetl s ochrankou, poté co údajně hodil skládací židli na dvě zaměstnankyně klubu. Obě ženy byly údajně zraněny a byly požádány, aby podaly obvinění, i když žádné z jejich zranění nebylo vážné. Následně byla na místo incidentu povolána policejní hlídka denverského oddělení.

21letý guard/forvard Timberwolves byl obviněn z napadení třetího stupně a potenciálně mu hrozí trest odnětí svobody až na 18 měsíců nebo velká pokuta. Podle deníku The Star Tribune by se měl Edwards dostavit 9. června v Denveru k soudu. Klub zatím nechtěl jeho počínání jakkoli komentovat, pouze uvedl, že k tomu sbírají další informace.

Není to poprvé, co musejí v Minnesotě řešit podobné přestupky. Nedávno vyústila hádka Rudyho Goberta ránou pěstí do obličeje spoluhráče Andersona. „Experiment“ s angažováním francouzského centra zatím „Vlkům“ moc nevyšel a uvidíme, jak se klub postaví za další prohřešek, který nevidí NBA moc ráda.

Anthony Edwards has been cited for third-degree assault after allegedly throwing a chair that hit two arena employees following Minnesota's Game 5 loss, per @DenverSportsCom

More here: https://t.co/Kwv7Ak3U9N pic.twitter.com/2Z3EoAGmkV

— Bleacher Report (@BleacherReport) April 26, 2023