Washington vsadil na Kylea Kuzmu. Koho dalšího Wizards vymění?

24. 01. 2023, 16:00 » Informace z klubů - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Mnohé jistě překvapila včerejší výměna Ruie Hachimury do Lakers. O 24letém křídle se sice v poslední době hodně spekulovalo, že z Washingtonu odejde, ale cena je za něj poměrně nízká.

Wizards si v podstatě vybrali mezi ním a Kylem Kuzmou, který se ale stane v létě volným hráčem a bude požadovat velkou smlouvu, pokud nevyužije hráčskou opci v hodnotě 13 milionu dolarů. Vedení také ihned oznámilo, že 27letého forvarda do únorové přestupní uzávěrky nevymění a hodlá uzavřít maximální možný kontrakt také s Kristapsem Porzingisem, jenž si v posledním roce smlouvy vydělává 33,8 mil. dolarů.

O Kuzmu se v poslední době nejvíce zajímala Atlanta a Phoenix, který byl zapojen do scénáře třítýmové výměny s Washingtonem a Milwaukee. V ní se měl Hachimura stěhovat do Arizony, Jae Crowder do Wisconsinu a do hlavního města Spojených států měly putovat tři výběry v druhém kole draftu (tahle cena nakonec určila přestupní hodnotu japonského reprezentanta).

The Washington Wizards are telling teams that Kyle Kuzma is NOT available for trade, per @JakeLFischer pic.twitter.com/Euz6KIvn67

— NBACentral (@TheNBACentral) January 23, 2023

Generální manažer Tommy Sheppard se nakonec rozhodl pro nabídku Lakers - Hachimura prý chtěl do slavného týmu přestoupit a Washington mu jeho přání splnil. Rodák z Toyamy se v novém působiště sejde s řadou bývalých spoluhráčů (s Russellem Westbrookem či Thomasem Bryantem). Klub z „DC“ tak za něj alespoň něco získal (v létě by odešel zadarmo) a vytvořil obchodní výjimku ve výši 6,3 mil. dolarů. Do sestavy pak bude chtít zapojit Kendricka Nunna, který hledal po zranění novou motivaci.

Wizards ale podle posledních zpráv s výměnami ještě neskončili. Na přestupní listině se nedávno ocitl zkušená 32letý guard/forvard Will Barton, který se ve Washingtonu po trejdu z Denveru vůbec neprosadil. A vyměněn by mohl být také mladý centr Vernon Carey Jr., jenž po příchodu ze Charlotte skoro vůbec nehraje. Naopak Jordan Goodwin zřejmě brzo promění svůj dvoucestný kontrakt za smlouvu do konce sezóny.