První velká výměna letošní sezóny. Lakers získali Ruie Hachimuru!

23. 01. 2023, 19:30 » Přestupy - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Japonský reprezentant Rui Hachimura se stěhuje z Washingtonu do Los Angeles, oplátkou za Kendricka Nunna a tři výběry ve druhém kole draftu.

Lakers vedli na tohle téma od pátku jednání s Washingtonem. Původně jim za Hachimuru nabídli Nunna a dvě druhokolové volby, ale Wizards požadovali výběr v prvním kole. Dohoda pak byla uzavřena dnes podvečer, když Lakers přihodili další draftový pick.

Že se něco chystá, bylo patrné na tréninku Washingtonu, na kterém 24letý forvard z osobních důvodů chyběl. Ještě v pátek Hachimura odehrál skvělý zápas proti Orlandu , kdy si 30 body vyrovanal svoje osobní maximum v NBA. Po utkání ale novinářům naznačil, že se hodně spekuluje o jeho případné výměně.

Devítka draftu z roku 2019 nenaplnila v hlavním městě Spojených států očekávání a Wizards mu nenabídli prodloužení nováčkovské smlouvy. V létě se stane volným hráčem, ale Lakers na něj mohou uplatnit kvalifikační nabídku v hodnotě 7,7 milionu dolarů. Vypadá to, že Washington dal tímto krokem přednost Kyleovi Kuzmovi, kterému ale bude muset nabídnout velkou smlouvu.

ESPN Sources with @RamonaShelburne: The Wizards are in advanced talks on a trade to send forward Rui Hachimura to the Lakers. pic.twitter.com/fdyrE9hlTf

— Adrian Wojnarowski (@wojespn) January 23, 2023