Memphis se konečně zbavuje Parsonse. Grizzlies ale příliš neušetří

03. 07. 2019, 18:00 » Přestupy - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Adrian Wojnarowski přináší zprávu, že se Atlanta dohodla s Memphisem na výměně dvou hráčů za Chandlera Parsonse, který disponuje obřím, leč končícím kontraktem v hodnotě 25,1 milionů dolarů.

V Georgii již nebude dál pokračovat centr Miles Plumlee, který byl spolu se Solomonem Hillem vytrejdovaný do Memphisu. 28letý forward mění po krátké chvíli další klub, když během draftu přestoupil do Atlanty z New Orleans. Když sečteme platy obou těchto hráčů, tak se oba přibližně rovnají Parsonsově předražené smlouvě. Tento obchod se tak hodně podobá nedávnému přestupu Kenta Bazemorea do Portlandu, jenž byl vyměněn za Evana Turnera. Dnešní trejd se liší pouze v tom, že jde o tři, avšak velmi málo využívané hráče.

Všichni tři hráči měli v minulosti problémy se zraněními, nejhůře na tom byl Chandlera Parsons, který ani jednou neodehrál celou základní část a za poslední tři sezóny odehrál v Memphisu pouze 95 utkání s průměrem 7,2 bodů a 2,6 doskoků na zápas. Grizzlies s ním měli minulý rok velké problémy, když tvrdil, že je zdravý a klub ho prý nechtěl nechat hrát. Později odjel na dovolenou, aniž by se klubu za své chování nějak omluvil. Podle Wojnarowskiho se s ním vedení nedokázalo domluvit na ukončení smlouvy pomocí výkupu, proto se stále hledal nejaký tým, do kterého by mohl být vyměněn.

Mírně výhodnější je tento trejd pro Atlantu. Hawks se zbavili dvou zbytečných kontraktů a zároveň si vytvořili další místo na své soupisce. Bylo by velkým překvapením, kdyby Jestřábi nechali Parsonse hrát, neboť potřebují rozvíjet talent svých mladých hráčů. Všechno ale zatím probíhá pouze neoficiálně, jelikož se musí počkat do 6. července, kdy bude potvrzen přestup Anthonyho Davise do Lakers, od toho se pak budou dál odvíjet všechny další vyjednané obchody.

ESPN story with @espn_macmahon: Finally, the Chandler Parsons Era ends with the Grizzlies. https://t.co/PcgRJ5kVxc

— Adrian Wojnarowski (@wojespn) 3. července 2019