Cavaliers stále hledají trenéra

12. 05. 2019, 19:30 » Informace z klubů - Autor: David Šlachta


(zdroj: Nbasket.cz)
Clevelandu sezóna skončila již před nějakou dobou, nicméně klub stále nenašel nového kouče. To by se ale mohlo změnit. Podle zdrojů blízkých klubu totiž jeho představitelé odletěli do Denveru, kde se mají setkat hned se čtyřmi kandidáty na uvolněný post hlavního kouče Cavaliers.

Prvním z kandidátů by měl být současný asistent trenéra v týmu Nuggets, Jordi Fernandez. Tento 36-letý asistent působí v Denveru od roku 2016, předtím působil v týmu Canton Charge, hrajícím G League. Je znám tím, že dokáže kvalitně rozvíjet schopnosti mladých hráčů, právě v této oblasti působil v letech 2009-13 zrovna u týmu Clevelandu.

Dalším kandidátem je asistent trenéra v Orlandu, Steve Hetzel. Ten na Floridě strávil tuto sezónu, předtím působil čtyři roky jako asistent Steva Clifforda u Charlotte Hornets. Podobně jako Fernandez, i Hetzel má napojení na Cavaliers, v letech 2006-09 působil u týmu jako video kordinátor a poté také u Canton Charge jako hlavní trenér.

Cavaliers Visit Denver to Interview Four for Head Coach Vacancy https://t.co/0RGUbyHlXx pic.twitter.com/17jSXbUv3a

— 🎲 GamingCopy (@gamingsheet) 12. května 2019


Třetí v řadě je Wes Unseld Jr., který působí jako hlavní asistent u Nuggets, které dnes čeká sedmý zápas semifinále konference. Tuto roli zastává od sezóny 2015/16, je považován za architekta skvělé defenzivy Denveru a taktéž výrazně pomohl v rozvoji mladým hráčům. Čtvrtým, se kterým by měli Cavs jednat, je David Vanterpool Asistent v týmu Portlandu, který se taktéž v Denveru připravuje na sedmé utkání. Vanterpool patří k velkým nadějím v oboru, v Oregonu působí od roku 2013 a byl by možná čas se posunout dál.

Kromě těchto kandidátů se údajně stále uvažuje také o Nateu Tibbettsovi, dalším z asistentů Trail Blazers, ale právě nabitý program zatím neumoží Cavs s tímto adeptem jednat. Každopádně jednání s ním by mělo uzavřít první první kolo hledání, zástupci týmu z Ohia si poté sednou a zamyslí se co dále. Mimochodem, Tibbetts také dva roky působil u Cavs jako asistent pod Byronem Scottem, poté v roce 2013 zamířil na zápas do Portlandu.

Cleveland trenéra hledá už od 11. dubna, kdy se rozešel s Larry Drewem. Rozhovory už prošli i jiní kandidáti jako Jamahl Mosely, asistent v Dallasu, Juwan Howard působící ve stejné roli v Miami, bývalý hlavní kouč Memphisu, J. B. Bickerstaff, asistent Utahu, Alex Jansen a dva asistenti San Antonia, Ettore Messina a Ime Udoka. I přesto, že Cavs nejsou jediní, kdo hledá trenéra, tak je vidět, že jednání nechtějí v žádném případě uspěchat, i kdyby měli ztratit jedno nebo dvě jména ze svých kandidátů. Radši si chtějí v Ohiu vzít čas na rozmyšlenou a ujistit se, že jejich výběr bude správný tak, aby posunul tým na další úroveň na cestě ke zlepšení.